Eten is over het algemeen erg lekker, vooral ongezond eten! Maar vaak worden we moe na zo'n snelle (vette) hap. Het kost namelijk energie om het te verwerken in je spijsverteringsstelsel. Wist je dat gezonde voeding ook erg lekker kan zijn? Dit geeft juist energie! 

Stel je voor: lekker gezond en voedzaam eten en je daardoor fitter en beter voelen.

In het dagelijkse leven houd ik me bezig met natuurvoeding, daarnaast ben ik biologiedocente en heb ik een achtergrond als medisch biologisch laboratoriumingenieur.
Zelf vind ik het zeer fascinerend om te zien wat voeding kan doen met een mens: het kan je lui maken, maar ook fit; het kan je somber maken, maar ook vrolijk; het kan je gezondheid, conditie, gewicht en focus beïnvloeden; kortom: voeding doet meer met je dan je denkt. Iedereen heeft een eigen conditie en constitutie, dus iedereen heeft een persoonlijke smaak en behoefte. Daarom wil ik niet alleen lekker eten bereiden, maar lekker en gezond koken en dat doe ik met natuurlijke producten.  

Ik werk zo veel mogelijk met seizoensgebonden producten van biologische oorsprong. Mijn ingrediënten en kooktechnieken stem ik af op de behoefte van de klant(en), individueel of in groepsverband. Als voorbeeld: mensen die aan intensieve yoga doen, hebben andere voeding nodig dan voetballers. Iedereen heeft andere energiebehoeften, vandaar dat iedere doelgroep andere voeding nodig heeft.

Mensen met een voedselallergie weten vaak niet hoe ze makkelijk en lekker een gezonde maaltijd op tafel kunnen toveren. Juist voor deze groep ontwikkel ik recepten die gezond, lekker en makkelijk te bereiden zijn.
De afgelopen jaren heb ik me o.a. bezig gehouden met het ontwikkelen van recepten die geheel glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch of veganistisch zijn. Ook heb ik me verdiept in goede suikers en darmversterkende recepten. In mijn workshops 
bied ik voeding op maat en leer ik je hoe je natuurlijke producten op de juiste manier kunt gebruiken en bereiden. 

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" - Hippocrates

Wil je meer weten over koken met natuurvoeding of heb je vragen hierover, vul het contactformulier in of mail naar: info@kookjefit.nl.


Ivy Gravenbeek-Vellekoop
Natuurvoedingsdeskundige, natuurvoedingskok en biologiedocente